Hlavní navigace

Mentalita linuxových fanatiků...

13. 11. 2007 18:52 koumak

Zdravím národe,
předem se omlouvám za menší odmlku. Dneska bych si chtěl položit otázku linuxových fanatiků. Vždycky mě o zajímalo, jak se takový fanatik zrodí. Možná, že jsem jeden z nich, možná že ne. Nevím. Ale zajímá mě především to, proč tak odsuzují Microsoft a jeho produkty. Ano, první verze DOSu nebyly tak dokonalé (chybělo síťování atd.), ale ikdyž byl tento systém tak nedokonalý, rozšířil se. Mohla za to určitě cena a politika B. Gatese. Vraťme se ovšem do přítomnosti.
Jeden můj učitel programového vybavení ve škole je naprsotý fanatik do linuxu. Já mu to nemám za zlé, jen mě to udivuje. Protlačuje Linux, kde to jen jde. A přesně tento přístup se mi nelíbí. Proč vnucovat lidem něco, co nechtějí? Pokud někomu takto Linux přímo vnucuje (teď nemluvím o tom, že dotyčnému řekne, jaké má výhody a nechá ho svobodně rozhodnout), přijde mi to už otravné. Já sám používám oba systémy (Windows i Linux) a raději jsem v Linuxu. Přijde více propracovanější, s větší budoucností. Ovšem kvůli rozšířenosti Windows mám i je. Mám ho právě kvůli ško le, kde děláme v 3D studiu MAX a to na Linuxu nemám šanci s mým strojem rozchodit (pokud ano, vyveďte mne z omylu). Někdy se Linuxu říka OS pro studenty, kteří si rádi hrají. Je to možná proto, že se musí „složitě“ konfigurovat. A to BFU někdy nezvládá. Pokud teda má vůbec chuť se do toho pouštět. Je to také lenost některých uživatelů, co je od Linuxu odradí.
Já na Windowsu (rozuměj jako operačním systému) nevidím nic špatného. Od verze NT se dá i vcelku rozumně použít. Tak proč se obecně šíří fámy že je Windows tak špatný? Kvůli politice Gatese? Ta mi je celkem ukradená. Proto se ptám i vás anti-windowsáků a Linux-only jezdců: co máte pro Windowsu přesně? Nechci rozdmýchávat nějakou hádku nebo podobně, jen mě zajímají opravdu smysluplné a reálné argumenty. Díky předem

Sdílet